Verdachte van aanslag op Bardo-museum gearresteerd

In de buurt van Milaan, in Italië, is een verdachte gearresteerd van de aanslag op het Bardo-museum in Tunis op 18 maart. Het zou gaan om een Marokkaan van 22 jaar die een maand voor de aanslag in Italië aangekomen was als bootvluchteling.
archieffoto

De man werd gisteravond laat opgepakt in Gaggiano, een voorstad van Milaan. Hij zou een belangrijke rol gespeeld hebben bij de aanslag.

Volgens Bruno Megale van de speciale politie-eenheid Digos werd de verdachte op 17 februari geïdentificeerd nadat hij op Sicilië was aangekomen. Hij kreeg het bevel het land te verlaten, maar gaf daar geen gevolg aan en verdween van de radar. Zijn moeder en twee broers wonen wel legaal in Italië, hij is ook gearresteerd in het huis van zijn moeder.

Een maand later zou hij opgedoken zijn in Tunis, waar hij volgens de Tunesische overheid mee verantwoordelijk was voor de aanslag. Hij wordt er ook van beschuldigd betrokken te zijn bij de rekrutering van terroristen.

Bij de aanslag op het museum vielen meer dan 20 doden, een van hen was een Belgische vrouw. De aanslag werd opgeëist door IS.