"Dit lijkt nog verre toekomst voor Noord-Korea"

Trots leek hij, de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, toen hij vorige week een raket zag afgevuurd worden vanaf een duikboot. Maar Duitse rakettenexperten maken intussen brandhout van de foto die dit "historische moment" moest onderstrepen. "Er zijn hier heel wat fotobewerkingen aan te pas gekomen", klinkt het.

Markus Schiller en Robert Schmucker van het Duitse bedrijf Schmucker Technologie vergeleken de foto met Kim Jong-un met een gelijkaardige foto, waarop een raket afgevuurd werd. Daarbij viel hen vooral een verschillende kleur van rook, die bij het afschieten vrijkomt, op. Bovendien kwam de schaduw van de raket in het water niet overeen met de lancering zelf.

"Gezien het feit dat ze ons al zo vaak beetgenomen hebben, mogen we aannemen dat de lancering van een dergelijke raket nog verre toekomst is voor Noord-Korea, als ze er al ooit in slagen", besloten de experten.

lees ook