"Is dit niet eerder een gevolg van luiheid?"

De Amerikanen zijn er alvast wild van, als we het internet mogen geloven: de "DadBod". Het is "de nieuwe sexy" en komt erop neer dat je als man geen sixpack moet hebben om vrouwen te doen zwijmelen. Deze vrouwen worden evenzeer gecharmeerd door een blubberend buikje. En dat vergt dus een aangepaste work-out naar de zomer toe.

Het was de 19-jarige MacKenzie Pearson die een dikke maand geleden de "DadBod" een immense boost gaf in de blog "Why girls love the Dad Bod", een blog die viraal ging. Ook al bestond de term al een tijdje, Pearson slaagde erin hem een positieve draai te geven ("Samen met mijn vriendinnen merkte ik dat wij van dit type man hielden").

"In tegenstelling tot die perfect afgewerkte lichamen, maakte de "DadBod" mannen menselijker, natuurlijker en mooier. Zo’n man wil er niet perfect uitzien. Het is gewoon iemand die weet wat hij wil en die zijn lichaam graag ziet zoals het is. Noem de "DadBod" een feest voor normaal ogende mannen", aldus Pearson op Buzzfeed begin mei.

Al snel vormden zich voor- en tegenstanders van de "DadBod". Nieuwsmedia zochten naar celebrity’s die onder deze noemer vielen en illustreerden hun berichten met de blote bovenlijven van onder meer Leonardo DiCaprio, Simon Cowell en Seth Rogen. De Instagram-account "collegedadbods" werd een onmiddellijk succes.

Maar er waren ook tegenstanders, niet het minst bij vrouwen die de "DadBod" vooral een uiting van mannelijke luiheid vonden. De Amerikaanse fitnessgoeroe Dom Mazetti vatte deze trend in een video samen onder de titel "Waarom de "DadBod" erger is dan ebola".

Maar intussen blijft de "DadBod" nieuwsmedia beroeren. En met de zomer in het vooruitzicht maakte Buzzfeed alvast deze recente work-out-video, die al bijna één miljoen keer bekeken werd. Er wordt ook een tip gegeven aan vrouwen om een "MomBod" te krijgen:

lees ook