Aken vraagt de onmiddellijke sluiting van Tihange

De gemeenteraad van de Duitse stad Aken heeft unaniem een resolutie goedgekeurd waarin hij de onmiddellijke en definitieve sluiting van de kerncentrale van Tihange eist. Dat schrijft de Duitse regionale openbare omroep WDR op zijn website.
De centrale van Tihange ligt op zo'n 60 kilometer van Aaken.

De centrale van Tihange bevindt zich op een zestigtal kilometer van Aken, een stad met zo'n 240.000 inwoners. De gemeenteraadsleden van de stad zijn, na de ontdekking van  duizenden scheurtjes in de kernreactor Tihange 2, van mening dat de gevolgen van een mogelijk incident in de centrale niet te overzien zouden zijn.

De resolutie zal overgemaakt worden aan de autoriteiten van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en aan de Duitse overheid.

De leden van de gemeenteraad eisen dat de bevoegde autoriteiten tot een bilateraal akkoord komen met België over nucleaire noodsituaties, aldus WDR nog.