Belgische acteur Marc Zinga op rode loper in Cannes

De Belgische acteur Marc Zinga (30) loopt vanavond in Cannes over de rode loper. De acteur uit Brussel heeft een kleine rol in "Dheepan", de nieuwe film van Jacques Audiard die vandaag wordt voorgesteld in de officiële competitie.

De film vertelt het verhaal van enkele mensen die de burgeroorlog in Sri Lanka ontvluchten. Een soldaat, een jonge vrouw en een meisje doen daarna in Frankrijk samen alsof ze een gezin zijn. Volgens VRT-journalist Ward Verrijcken is de "sterke dramatische thriller" een kanshebber voor de Gouden Palm.

"Met de Franse regisseur Jacques Audiard mogen samenwerken, is een uitzonderlijke kans voor een acteur", vertelt Zinga, die slechts een kleine rol heeft in de film. "Het is mijn eerste keer hier in Cannes, het is een eer om hier te zijn." Eerder bracht Audiard ook Schoenaerts al naar Cannes met "Le rouille et d'os".

Zinga werd geboren in Congo, maar kwam met zijn ouders naar België. Hij zong tien jaar in een funkgroep, maar nu wijdt hij zich volledig aan het acteren. Hij kon zelfs een rol versieren in "Spectre", de nieuwe Bondfilm waarin hij het hulpje van Christoph Waltz zal spelen. "Ik heb mijn scènes als gedraaid in Londen en Rome. Ik verwachtte niet dat ik voor deze rol gekozen zou worden, maar ik ben erg blij. Dit is een gezegend jaar voor mij."