Drie bars en nachtwinkel op Brusselse Kaasmarkt moeten 's nachts sluiten

Drie bars en een nachtwinkel op de Brusselse Kaasmarkt hebben midden april van de Brusselse burgemeester Mayeur (PS) het bevel gekregen om vanaf 1 uur 's nachts hun deuren te sluiten. Dat meldt de krant La Dernière Heure en bevestigt Sarah Giancaterini, de woordvoerster van de burgemeester. Aanleiding is de aanhoudende overlast die de verschillende handelszaken veroorzaakten.
(C) by Caplio GX100 User

De Brusselse politie moest niet minder dan 52 processen-verbaal opstellen voor openbare dronkenschap, vechtpartijen, slagen en verwondingen, sluikstorten, allerhande vernielingen, diefstallen en nachtlawaai in de directe omgeving van de vier handelszaken. De uitbaters werden herhaaldelijk gewaarschuwd en uiteindelijk nam burgemeester Mayeur de beslissing hen tijdelijk een nachtelijke sluiting op te leggen. De nachtwinkel moest tussen 15 april en 15 mei zijn deuren sluiten vanaf 1 uur terwijl de maatregel voor de drie bars twee maanden lang geldt, tot 15 juni.

Als de situatie niet verbetert, overweegt burgemeester Mayeur verdergaande maatregelen. "Er zijn herhaaldelijk geweldplegingen gebeurd in die straat en de buurtbewoners hebben er genoeg van", klinkt het bij de burgemeester. "Die bars trekken een bepaald publiek aan dat zich na een bepaald uur niet meer in de hand heeft en de toestand wordt onhoudbaar. We steunen het uitgaansleven in het centrum maar geweld kunnen we niet aanvaarden."