Duitse spoorstaking voorbij

De staking van de machinistenvakbond GDL bij de Duitse spoorwegen komt tot een einde. De vakbond en de directie van Deutsche Bahn hebben daarover afgelopen nacht een akkoord bereikt. Er komt een bemiddeling in het lang aanslepende loonconflict en tot 17 juni zal niet meer worden gestaakt.

De machinisten hadden dinsdag voor de negende keer in minder dan een jaar tijd het werk neergelegd. Zowel het goederen- als het personenverkeer werd al getroffen. GDL eist meer loon en een kortere werkweek.

Er zijn nu twee externe bemiddelaars aangesteld. Het gaat om de politici Matthias Platzeck (SPD) voor Deutsche Bahn en Bodo Ramelow (Linke) voor de vakbond.

Andere vakbond dreigt met spoorstaking

De staking van machinistenvakbond GDL in Duitsland is nog maar afgeblazen, of er dreigt alweer een nieuwe staking bij het spoor. Niet georganiseerd door GDL, maar wel door de grotere Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG). Als de loononderhandelingen in Berlijn vandaag niet goed aflopen, zou een waarschuwingsstaking volgens EVG-woordvoerder Uwe Reitz het logische gevolg zijn.