Duo belandt met wagen in Albertkanaal na vluchtmisdrijf

In Oelegem heeft de politie twee mannen opgepakt nadat ze met hun wagen in het Albertkanaal waren beland. Het duo had eerder op de dag vluchtmisdrijf gepleegd na een ongeval met materiële schade. Ze raakten zelf niet gewond. Hun wagen moest wel getakeld worden.

De wagen kwam omstreeks 18 uur in het kanaal terecht. Allicht zat de overdreven snelheid van het duo daar voor iets tussen. De mannen konden wel op eigen kracht uit hun voertuig geraken en raakten niet gewond.

De politie pakte hen even later op. De bestuurder bleek gedronken te hebben. De andere inzittende had geen papieren op zak.

Duikers van verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de auto te lokaliseren. De wagen stak onder water en moet getakeld worden om de vrije doorgang voor de scheepvaart te garanderen.