Ex-onthaalmoeder krijgt 18 maanden cel voor mishandeling baby's

Een 27-jarige ex-onthaalmoeder uit Zonnebeke is vandaag door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan een jaar effectief voor de mishandeling van vijf baby’s. Daarbovenop moet ze een boete van 450 euro betalen en ruim 18.000 euro aan schadevergoedingen.

De feiten dateren van oktober 2012 in de crèche van de vrouw in Zonnebeke. De ouders van een jongetje stelden toen vast dat er iets verkeerd was met hun zoontje toen hij van de onthaalmoeder terug kwam. In het ziekenhuis werd het shaken-babysyndroom vastgesteld, een gevolg van het hevig door mekaar schudden van een kind. Er volgde een onderzoek en daaruit bleek dat er nog vier andere kinderen een klap gekregen hadden.

Voor de rechtbank werden de feiten steeds ontkend door de vrouw. Op een bepaald moment wees de vrouw zelfs naar de fietskar van de ouders die de oorzaak zou zijn van het shaken-babysyndroom. Een deskundige veegde die theorie echter van tafel.

De vrouw is al enige tijd geen onthaalmoeder meer.