Foo Fighters en presidenten zwaaien David Letterman uit

David Letterman (68) heeft zijn laatste "Late night with David Letterman" bij NBC gepresenteerd. Hij werd onder meer uitgewuifd door vier Amerikaanse presidenten en door Foo Fighters. "Het enige wat ik nog voor de laatste keer moet doen in een tv-programma is dank u en goede nacht zeggen", zei hij tot slot.

In een filmpje zeiden vier Amerikaanse presidenten (Barack Obama, George Bush, Bill Clinton en George W. Bush) dat hun "nationale nachtmerrie" nu voorbij was. Letterman zei dat hij hoopte "het nieuwe gezicht van Scientology" te worden.

De top 10, een populair item in de show, werd ingevuld door tien beroemdheden, waaronder Steve Martin, Bill Murray en Tina Fey, onder het motto "dingen die ze altijd al tegen Dave wilden zeggen".

De show duurde 17 minuten langer dan normaal, vooral omdat Letterman uitgebreid de tijd nam om de mensen met wie hij samengewerkt had te bedanken.

De band Foo Fighters, voor de gelegenheid in smoking, speelde "Everlong". Dat nummer speelden ze al eens in de show in 2000 toen Letterman terugkeerde nadat hij een hartoperatie had ondergaan. Tijdens het nummer werden fragmenten uit de geschiedenis van het programma getoond.

Daarna nam Letterman definitief afscheid. "Het enige wat ik nog voor de laatste keer moet doen in een tv-programma is dank u en goede nacht zeggen." De presentator toonde weinig emotie tijdens zijn laatste show, maar had het volgens insiders wel moeilijk met het afscheid.