Gevangen Russen in Oekraïne zijn soldaten

Twee Russen die in het oosten van Oekraïne gevangen genomen zijn, geven toe dat ze Russische soldaten in actieve dienst zijn. Dat heeft de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa gezegd, nadat ze de soldaten in Kiev gezien heeft. .
Kiev beschuildigt Moskou er al lang van de rebellen te steunen (archieffoto).

De twee hebben gezegd dat ze lid zijn van de Russische Special Forces en met een verkenningsopdracht bezig waren. Ze waren eerder ook al in Oekraïne geweest.

Oekraïne en het Westen beschuldigen Rusland er al langer van de pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne te bewapenen en en troepen gestuurd te hebben naar het gebied. Rusland heeft dat altijd in alle toonaarden ontkend, en zegt dat het gaat om vrijwilligers die op eigen initiatief naar Oekraïne trekken.

Ook nu ontkent de Russische minister van Defensie ontkent dat de twee in actieve dienst zijn. Ze hebben hun militaire dienst vervuld en een militaire opleiding gekregen, zo zei zijn woordvoerder, maar op het ogenblik dat ze gevangen werden genomen, waren ze niet in actieve dienst. .

Meest gelezen