Google Maps linkt bepaalde locaties automatisch aan je naam

Iedereen heeft zichzelf ooit wel al eens gegoogled, maar een zoekopdracht op je eigen naam in Google Maps levert ook interessante informatie op. Een journalist van de Britse krant The Guardian nam de proef op de som, met een erg opvallend resultaat. Via Twitter regent het reacties van stomverbaasde surfers die het trucje zelf uitproberen.

Alex Hern werkt als technologiejournalist voor The Guardian. Hij ontdekte via een eenvoudige zoekopdracht dat Google Maps hem via zijn Twitteraccount niet linkt aan zijn werkgever, maar wel aan een pub waar hij wel eens gaat kaarten. Hern probeerde te achterhalen hoe Google tot die link zou komen. Hij verstuurde ooit één enkele tweet over het café.

Intussen regent het op Twitter verontwaardigde en stomverbaasde reacties. Zijn experiment krijgt veel navolging van nieuwsgierige Twitteraars.

"Nigger" gelinkt aan Witte Huis

Enkele zoekopdrachten naar algemene termen leveren bovendien ook opvallende resultaten op. De term "nigger king" leidt in Washington bijvoorbeeld rechtstreeks naar het Witte Huis, thuishaven van president Obama. Hetzelfde gebeurt wanneer je de zoekopdracht "nigger house" wereldwijd lanceert.

Google heeft zich hiervoor verontschuldigd. "Blijkbaar zijn er enkele ongepaste zoekresultaten in Google Maps aan het licht gekomen. Dit zou niet mogen gebeuren. We willen ons verontschuldigen bij de mensen die we hiermee gekwetst hebben. We werken eraan om dit euvel snel te verhelpen", zo klinkt het in de mededeling. Hoe Google precies tot die zoekresultaten komt, daar gaat het bedrijf niet op in.

Meest gelezen