Huis van Jef Geeraerts verzegeld na ruzie over erfenis

Het huis van schrijver Jef Geeraerts in Baarle is de dag na zijn overlijden, vorige week, verzegeld. Dat gebeurde preventief, omdat er onduidelijkheid over is aan wie het huis toebehoort. Dat staat vanochtend in de kranten van Mediahuis.

Het initiatief zou komen van de kinderen van Geeraerts die hun rechten als erfgenaam willen vrijwaren.

Volgens de entourage van de overleden schrijver stond het huis op naam van zijn in 2008 overleden vrouw en muze Eleonore Vigenon. Oorspronkelijk was het de dokterswoning van haar ex-man.

Diezelfde bronnen bevestigen in de kranten dat schrijver Erwin Mortier en zijn echtgenoot het huis zeven jaar geleden kochten, met inboedel en al. Geeraerts kreeg het vruchtgebruik en mocht er dus blijven wonen.

"Die zegels op het huis waar Jef woonde, dat is niet meer dan een bewarende maatregel tot alle notariële zaken geregeld zijn", reageert Erwin Mortier in Het Nieuwsblad.

De kinderen van Geeraerts zouden niet op de hoogte geweest zijn van de verkoop en hopen nu snel duidelijkheid te krijgen. De schrijver verliet zijn gezin begin jaren 60. Sindsdien had hij geen contact meer met zijn kinderen.