Rowling: "Voor de liefde gods, waarschuw mij de volgende keer"

J.K. Rowling wist even niet wat ze zag toen ze de cover van de jongste editie van Attitude onder ogen kreeg: Matthew Lewis, die ooit de sullige Neville Longbottom speelde in de Harry Potter-films, bewijst eens te meer dat hij tot een waar sekssymbool is uitgegroeid door zijn strakke torso in volle glorie tentoon te spreiden op de voorpagina van het Britse homomagazine. Voor Rowling genoeg voor enkele hilarische tweets.

Het is het verhaal van het lelijke eendje dat tot een prachtige zwaan is uitgegroeid in realiteit: Matthew Lewis was ooit vooral bekend als de kindacteur die gestalte gaf aan het sullige personage Neville Longbottom in de Harry Potter-films, maar is door de puberteit gekneed tot een aantrekkelijke jongeman en internationaal gesmaakt sekssymbool.

Die status zet hij alle kracht bij door te poseren voor de cover van de jongste editie van Attitude. Dat is een Brits magazine dat zich op homo's richt. Op de voorpagina prijkt een foto van de acteur terwijl hij dankbaar een hemdje aan- dan wel uittrekt en de kijker zo een blik op zijn strakke buik gunt. Binnenin staan nog meer onthullende foto's van de bijna 26-jarige man.

"Trek nu maar wat kleren aan"

J.K. Rowling, de geestelijke moeder van Harry Potter, moest alvast even slikken toen ze de foto's onder ogen kreeg. Dat laat ze blijken op Twitter. "Niet zo slecht als Dan in "Equus" zien, maar toch bijna", schrijft ze in een verwijzing naar de (half)naakte acteerprestaties van collega-Potter-acteur Daniel Radcliffe in het toneelstuk "Equus" een tijdje terug. "Voor de liefde gods, waarschuw mij de volgende keer."

"Wel, dit is gênant", reageert Lewis hierop. Waarna Rowling hem al snel sust: "Ik zal je altijd steunen wat je ook doet, Matthew. Trek nu maar wat kleren aan."

lees ook