Tientallen vrouwen protesteren in Bujumbura

Tientallen vrouwen die gekant zijn tegen een derde ambtstermijn voor de Burundese president Pierre Nkurunziza, hebben zich verzameld op het Onafhankelijkheidsplein, in het hart van de hoofdstad Bujumbura. De politie probeert hen uiteen te drijven, zo heeft een journalist van het Franse persbureau AFP vastgesteld.

De vrouwen waren eerst in kleine groepjes op het plein aangekomen. De politie viel aanvankelijk niet te bespeuren, maar greep dan snel in met onder meer traangasgranaten. De toegang tot het plein is afgezet en winkels hebben het bevel gekregen de deuren te sluiten.

In de wijk Musaga in Bujumbura, bolwerk van het protest tegen Nkurunziza, schoot de politie eerder vandaag een manifestant dood. De agenten treden er sinds gisteren hardhandig op, in een poging het protest in de kiem te smoren. Vlakbij de wijk Ngagara raakten twee personen gewond door politiegeschut.