Treinen kunnen weer rijden tussen Dendermonde en Schellebelle

Het treinverkeer kan sinds vanavond 18.25 uur weer op beide sporen rijden tussen Dendermonde en Schellebelle. Het treinverkeer op de lijn tussen Mechelen en Gent-Sint-Pieters was sinds woensdagmiddag in beide richtingen verstoord nadat een vrachtwagen een bovenleiding had afgerukt in de Dendermondse deelgemeente Oudegem.

"De herstellingen aan de bovenleiding zijn vroeger afgerond dan verwacht. Eerst was er gezegd dat de sporen tegen 20.00 uur weer vrij zouden zijn, daarna zouden ze zelfs pas tegen het einde van de treindienst weer in gebruik genomen kunnen worden. Uiteindelijk kon het spoorverkeer weer hernemen rond 18.25 uur", aldus woordvoerder Thomas Baeken, die toevoegt dat de mensen van Infrabel "dubbele shiften hebben gedraaid".

Er zijn momenteel nog gevolgvertragingen, maar die zullen volgens Baeken binnen een uur tot anderhalf uur verdwenen moeten zijn.