Uitreiking gepersonaliseerde nummerplaten voorlopig niet opgeschort

De uitreiking van gepersonaliseerde nummerplaten wordt voorlopig niet opgeschort. Dat meldt federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) via haar woordvoerder aan het persagentschap Belga. Het is in dit stadium nog te vroeg om daarover beslissingen te nemen.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gaf gisteren in de Kamer toe dat de camera's die worden ingezet op trajectcontroles geen gepersonaliseerde nummerplaten kunnen herkennen. Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (SP.A) en automobilistenorganisatie VAB riepen meteen op de uitreiking van die platen stop te zetten tot ze voor de camera's herkenbaar zijn.

Galant vindt echter dat het voor die beslissing nog te vroeg is. "Wij volgen dit van heel dichtbij op en bekijken hoe het verder evolueert", zegt haar woordvoerder. De minister wacht daarvoor het onderzoek van het (Vlaamse) Agentschap Wegen en Verkeer af. "Wat is de ernst van het probleem? Hoe snel kan het hersteld worden? ", somt haar woordvoerder de vragen op die een antwoord moeten krijgen. "Een beslissing hangt af van het nieuws dat we krijgen."