Winkelbedienden Spegelaere vrijgesproken voor slagen en verwondingen

Twee werknemers van de warenhuisketen Fresh Spegelaere zijn vanmorgen in de rechtbank van Brugge vrijgesproken voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een medewerkster van supermarktketen Colruyt.

Toen de Colruyt-medewerkster in november 2012 de prijzen kwam noteren in het Spegelaere-filiaal in Oudenburg, kwam het tot een tumult met twee winkelbedienden. De twee verzochten de vrouw om te stoppen met noteren, maar toen ze dat niet deed namen de winkelbedienden haar notities af. Volgens Spegelaere staat er in het huisreglement dat niemand prijzen mag komen noteren.

Via een rechtstreekse dagvaarding werden de twee winkelbedienden van Spegelaere voor de rechter gesleept. De advocaat van Colruyt en de advocaat van de Colruyt-medewerkster hadden beiden 5.000 euro schadevergoeding gevraagd voor het stelen van bedrijfsgeheime informatie, alsook voor de opgelopen schade na het tumult. Die krijgen ze echter niet. Het notitieboekje moet Spegelaere wel teruggeven.