"Hij zag er heus wel realistisch uit"

Het moet even schrikken geweest zijn voor een toevallige wandelaar in de omgeving van Lacamas Lake, Washington, toen hij afgelopen maandag plots een auto zag passeren met wat voor hem een "Bengaalse tijger" leek, zittend op het dak van die auto. Hij belde prompt de hulpdiensten. Maar uiteindelijk ging het om een wel erg ongevaarlijk huisdier.

Connor Zuvich, die de tijger op zijn auto vastgebonden had, op nieuwswebsite The Columbian: "Terwijl we aan het meer aan het rusten waren, stopte plots een auto die een paar vuilzakken en een pluchen tijger uit zijn auto gooide. Ik heb die tijger dan op mijn auto vastgebonden. Toegegeven, hij zag er heus wel realistisch uit."

Dat had dus ook een toevallige passant gemerkt, die prompt de hulpdiensten belde. "We kregen een telefoontje dat er een "dierenprobleem" was, namelijk dat iemand met een Bengaalse tijger op het dak van zijn auto rondreed. We hebben die auto dan opgespoord en hem doen stoppen", aldus politieagent Henry Scott.

De 19-jarige Zuvich zelf kon wel lachen met het hele voorval en besloot daarna de tijger nog even op het dak te laten zitten, "tot genoegen van andere autobestuurders die voortdurend toeterden of hun duim in de lucht staken".

lees ook