"Niets dan positieve vibes voor Loïc Nottet in Wenen"

De 27 finalisten van het 60e Eurovisiesongfestival hebben een eerste generale repetitie afgewerkt in de Stadhalle in Wenen. De Belgische kandidaat Loïc Nottet heeft tijdens de repetitie een goede beurt gemaakt. "Als zelfs de Britse Songfestivalpresentator Terry Wogan Loïc een grote toekomst voorspelt, dan weet je dat het goed zit", meldt Raf Van Bedts van eurosong.be in Wenen.

De ontknoping van de 60e editie van het Eurovisiesongfestival komt nabij. Zaterdagnacht weten we wie Conchita Wurst opvolgt als laureaat van de liedjeswedstrijd.

Loïc Nottet heeft een goede beurt gemaakt tijdens de voorlaatste repetitie voor de finale van het Songfestival. "Zoals de voorbije dagen het geval was, heeft hij uitstekend gezongen en zat het ook snor met de choreografie bij "Rhythm inside"", meldt Raf Van Bedts.

Loïc Nottet werd door anderen de baas van de Deense openbare omroep naar voor geschoven als laureaat voor zaterdag. Ook Terry Wogan van de BBC is helemaal weg van de Belgische inzending. "Wogan voorspelt Loïc Nottet een grote internationale toekomst", meldt Raf Van Bedts.

"Rhythm inside" doet het intussen ook goed in de hitparades in Oost-Europa en net als Sandra Kim komt Nottet als dertiende aan de beurt in de finale. "Maar dat is geen garantie op succes. Sandra Kim won de wedstrijd toen ze als dertiende zong, maar Sandy eindigde op de op twee na laatste plaats bij haar deelname als dertiende kandidaat", weet Van Bedts.

Het valt Van Bedts op dat de 60e editie een vrij sobere editie is, en dat vindt hij een groot pluspunt. "Enkel uit Israël en Servië krijgen we kitsch te zien. De Servische Bojana (foto) zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen, want haar nummer blijft bij de mensen hangen", klinkt het.

"Italië, Zweden en Australië in de gaten houden"

Het is volgens Van Bedts onmogelijk om een uitgesproken favoriet aan te duiden, maar acts als die uit Italië en Australië zouden wel eens op het hoogste schavotje kunnen eindigen.

"Australië heeft een modern nummer, maar is het muzikaal wel sterk genoeg ? Wat zeker in het voordeel van Australië speelt, is de sympathie die het land opwekt met zijn eerste deelname. Ik vermoed dat ze heel wat stemmen zullen krijgen", zegt Van Bedts.

Italië komt als laatste aan de beurt in de finale van het Songfestival. "Dat is een voordeel, maar geen zekerheid. Wat nu al vaststaat is dat de drie mooie jongens heel goed zullen scoren bij het oudere Songfestivalpubliek. Ik zet ze in de top vijf."

Zweden blijft met Mats Zelmerlöw de grote favoriet bij de bookmakers. "Zijn nummer "Heroes" is zeker een grote kanshebber. Maar hij lijkt dezer dagen wat slordiger tijdens de repetities. Muzikaal steekt het nummer er niet bovenuit, maar de act is wellicht de sterkste in deze finale", besluit Van Bedts.