"Op mijn 37e was ik te oud om de vrouw van een 55-jarige man te spelen"

Maggie Gyllenhaal is op haar 37e afgewezen om de vriendin van een 55-jarige man te spelen omdat ze volgens een producer te oud was. Dat heeft de Amerikaanse actrice gezegd aan de Amerikaanse website The Wrap.

"Er zijn zaken die echt teleurstellend zijn aan actrice zijn in Hollywood", zegt de actrice in het interview. "Ik ben 37 jaar en onlangs werd mij gezegd dat ik te oud was om het lief van een 55-jarige man te spelen. Eerst voelde ik mij slecht, dan boos en uiteindelijk maakte het mij aan het lachen."

Voor welke rol -en welke film- ze uiteindelijk werd afgewezen, zei Gyllenhaal niet. Maar haar uitspraak past wel in de discussie die momenteel leeft in Amerika over de ongelijke behandeling van mannelijke en vrouwelijke acteurs. “Wij hebben gevochten voor de rechten van alle anderen. Nu is het onze tijd om gelijke rechten te hebben in de Verenigde Staten”, klonk het fel, gevolgd door een daverend applaus.

En toch ziet Gyllenhaal het niet allemaal zo somber in. "Veel vrouwen doen ongelofelijk werk, door een echte en gecompliceerde vrouw te spelen", klinkt het. "Ik voel me helemaal niet wanhopig. Ik zoek voort in de hoop iets fascinerends te vinden."

Meest gelezen