"Start eigenlijke afbraak Reyersviaduct blijft ongewijzigd"

De vertraging van de werkzaamheden om het asbest te verwijderen aan het Reyersviaduct zal geen of nauwelijks vertraging betekenen voor de afbraak van het bouwwerk. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) gezegd. Eerder deze week had burgemeester Bernard Clerfayt (FDF) van Schaarbeek de ongerustheid van de omwonenden vertolkt, omdat de werken nog steeds niet gestart waren.

Volgens het kabinet van de minister heeft de vertraging een administratieve oorzaak. Bij de procedure voor de milieuvergunning werden bijkomende preciseringen gevraagd. Die konden evenwel enkel worden verstrekt door de aannemer. Die is intussen aangesteld. Intussen heeft de administratie echter niet stilgezeten en is geprobeerd de termijn van de asbestverwijdering in te korten.

Minister Smet maakt zich sterk dat de verwijdering van het asbest binnen enkele weken kan starten. De eigenlijke afbraak van het viaduct kan dan zoals gepland tegen het einde van de schoolvakantie beginnen.