Campagne om medische gegevens te delen

Meer en meer Belgen geven toestemming om hun medische gegevens beschikbaar te maken voor andere artsen dan de eigen huisarts. Het gaat dan bijvoorbeeld om röntgenfoto's of bloedonderzoeken die een spoedarts in een ziekenhuis kan raadplegen.
© Wavebreak Media - www.belgaimage.be

Zeker bij ongevallen geeft zoiets belangrijke tijdswinst, zegt topman Jo De Cock van het Riziv. De spoedarts weet dan snel of de patiënt bepaalde geneesmiddelen neemt en hij kan ook snel de resultaten van bloedonderzoeken of of een scan raadplegen.

De overheid is nu een campagne begonnen om nog meer mensen ertoe aan te zetten om hun medische gegevens te delen. De gegevensuitwisseling is perfect veilig, zegt het Riziv.

Momenteel hebben bijna 1 miljoen Belgen al hun toestemming gegeven.