Claus' sollicitatie bij NTGent zondag op Radio 1

"Bar du matin" zendt zondagvoormiddag voor het eerst een sollicitatiegesprek van Hugo Claus bij NTGent van vijftig jaar geleden uit op Radio 1. In het archief van NTGent is het sollicitatiegesprek van de toen 36-jarige schrijver teruggevonden.

Hugo Claus solliciteerde vijftig jaar geleden naar de functie van artistiek directeur van NTGent. Zondag zendt "Bar du matin" het opgenomen sollicitatiegesprek van vijftig jaar geleden uit op Radio 1.

Claus moest voor een examencommissie zijn artistieke visie voor het nieuw op te richten theatergezelschap toelichten. “Indien er een toekomst is voor het toneel hier dan ligt het niet alleen in de speelstijlen maar bij het eigen Vlaamse repertoire", zei Claus."Vlaamse stukken moeten behandeld worden helaas als kasplanten, men moet daar een zeer grote aandacht voor hebben."

Het volledige gesprek wordt zondag tussen 7 en 9 uur uitgezonden in "Bar du matin" op Radio 1.