Deel militieregisters Aalst en Meldert online raadpleegbaar dankzij vrijwilligers

De militieregisters van Aalst en Meldert, uit de periode 1845-1918, zijn online raadpleegbaar dankzij het project "VeleHanden". Dat meldt de stad Aalst.

Via het crowdsourcingplatform "VeleHanden" slaagden meer dan honderd vrijwilligers erin om op zeven weken tijd 3.858 scans te beschrijven. Dat resulteerde in een online te doorzoeken databank van 17.000 namen.

De alfabetisch opgestelde militieregisters bevatten inschrijvingen van de kandidaat-dienstplichtigen uit Aalst en Meldert uit de periode 1845-1918. Van elke dienstplichtige zijn allerlei gegevens opgenomen, zoals naam en voornaam, geboortedatum en geboorteplaats, woonplaats, beroep, namen en beroepen van ouders, opleidingsniveau of graad van geletterdheid, gegevens over het uitstel en eventueel definitieve vrijstelling van militaire dienst of gegevens over de militaire carrière.

De gedigitaliseerde registers zijn interessant voor genealogen of geïnteresseerden in familiegeschiedenis. De registers zijn te raadplegen via deze website.