Farc zegt bestand op na legerbombardement

De Colombiaanse rebellenbeweging Farc zegt het eenzijdig staakt-het-vuren op als reactie op een bombardement van het leger. Bij dat bombardement van een rebellenkamp in de provincie Cauca zijn minstens 26 doden gevallen.
archieffoto

In maart ging de Colombiaanse regering nog akkoord om geen luchtaanvallen meer uit te voeren op de rebellen, zolang die de wapens neerlegden. Maar dat laatste bleef niet duren: bij een nachtelijke aanval van de Farc in april kwamen 11 soldaten om, waarop de regering besliste om dan ook opnieuw te gaan aanvallen.

Het conflict met de Farc sleept al decennia aan en kostte reeds aan zo'n 220.000 mensen het leven. Beide partijen voeren "vredesgesprekken" in Havana, maar vooralsnog zonder veel resultaat. 

Het Farc heeft wel gezegd dat het wil blijven onderhandelen om tot een onderhandelde wapenstilstand te komen. Ook president Juan Manuel Santos zei dat hij wil blijven onderhandelen en hij riep het Farc op om de onderhandelingen te versnellen.