FOD Financiën helpt doven en slechthorenden bij belastingaangifte

Vanaf dinsdag kunnen doven en slechthorenden voor het eerst terecht bij de federale overheidsdienst Financiën voor hulp bij het invullen van hun belastingaangifte. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) juicht het initiatief toe. "De fiscale administratie zet meer dan ooit in op klantvriendelijkheid. Het is belangrijk dat we voor iedereen de gepaste ondersteuning bieden en zo drempels verlagen."

Concreet kunnen doven en slechthorenden terecht bij twaalf verschillende kantoren van de FOD Financiën: zes in Vlaanderen, vijf in Wallonië en een in Brussel. Tussen 26 mei en 5 juni wordt er een halve dag per kantoor gewerkt met een tolk ter plaatse. Tussen 8 en 12 juni kunnen doven en slechthorenden in elk betrokken kantoor bijgestaan worden door een tolk op afstand.

Meer informatie op de website van de FOD Financiën.