Hyundai bouwt Europees distributiecentrum in Beringen

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai gaat een nieuw Europees distributiecentrum voor auto-onderdelen bouwen in Beringen. Het gaat om een investering van 50 miljoen euro. In een eerste fase kunnen er 150 mensen aan de slag.

Het gaat vooral om werknemers van het oude distributiecentrum in buurgemeente Lummen. Op vrij korte termijn kunnen er in Beringen nog een 100 banen bijkomen.

Het nieuwe distributiecentrum in Beringen zal op termijn 75.000 vierkante meter beslaan. Het zal fungeren als centraal magazijn voor de andere Europese en niet-Europese verdeelcentra van Hyundai, maar zal ook Hyundai en KIA-klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland rechtstreeks beleveren.

"De site die we willen aankopen, is enorm strategisch gelegen, aan het Albertkanaal en net op de as van de E313 en E314",  zegt Ünal Aytan van Hyundai. "Als je met een passer een cirkel van 400 kilometer rond Beringen trekt, dan heb je ongeveer 70 procent van onze verkoop gecoverd, dat is heel belangrijk."