Olijvenmix teruggeroepen bij Cora

Pietercil Delby's NV vraagt de klanten van winkelketen Cora de "mix olijven groen en zwart" 400 g "Le moins cher" / "De goedkoopste" met houdbaarheidsdatum 17/08/2015 terug te brengen naar het Cora winkelpunt. In de olijven is de listeriabacterie aangetroffen.

De mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn koorts en/of hoofdpijn. Deze symptomen kunnen leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen. Wie van het product gegeten heeft en symptomen vertoont, wordt aangeraden zijn huisarts te raadplegen.

Het betrokken product werd uitsluitend verkocht bij de Cora-winkelpunten in België en het Groothertogdom Luxemburg, in de periode van 19 mei tot en met 22 mei 2015. Cora heeft inmiddels alle betrokken producten uit de verkoop gehaald. Consumenten die dit product hebben gekocht, worden verzocht dit product niet te verbruiken en het terug te brengen naar een Cora winkelpunt in België. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald.