Onafgewerkte memoires van Orson Welles ontdekt

De bibliotheek van de universiteit van Michigan heeft het onafgewerkte manuscript van "Confessions of a one-man band" voorgesteld. De Kroatische actrice Ojo Kodar heeft het manuscript geschonken aan de universiteit.
AP2010

De Kroatische actrice Oja Kodar was de levenspartner van Orson Welles (1915-1985) tijdens de laatste 24 jaar van zijn leven. De actrice schonk een collectie van documenten van de Amerikaanse regisseur aan de universiteit van Michigan.

Bij de documenten bevond zich het onafgewerkte manuscript van de memoires "Confessions of a one-man band" van Orson Welles.

In de memoires heeft Welles het onder meer over de redenen waarom verschillende van zijn projecten niet gerealiseerd werden. Orson Welles had een haat-liefdeverhouding met de Hollywoodstudio's.

"Ik zie de onafgewerkte memoires als een puzzel die ons een beter beeld kan geven van het leven en werk van Orson Welles", meldt Philip Hallman van de bibliotheek van de universiteit van Michigan. Hallman meldt dat het manuscript niet gepubliceerd zal worden, omdat het verre van een coherent geheel vormt.