Studenten in Gent aangevallen met ijzeren staaf

Twee eerstejaarsstudenten van de Universiteit Gent zijn gisteren het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De twee werden door twee mannen aangevallen met een ijzeren staaf.

Het incident gebeurde even voor 16 uur aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Henri Dunantlaan. De twee studenten stonden met een groepje buiten een sigaret te roken toen twee mannen plots de straat overstaken. Die laatsten deelden meteen rake klappen uit, zonder enige aanwijsbare reden.

De studenten konden de twee mannen in eerste instantie afweren, maar daarop nam een van de agressievelingen een ijzeren staaf uit een kinderwagen die hij mee had. Hij begon daar meteen hard mee uit te halen. Een van de twee studenten raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis met een hoofdwonde. Ondertussen vluchtten de daders weg met de bus.

Nog ander slachtoffer

De politie was snel ter plaatse, want een uur voordien hadden dezelfde daders nog een slachtoffer gemaakt aan de Belvedereweg. Daar hadden ze het aan de stok gekregen met een 57-jarige man. De man kreeg eveneens rake klappen en verwittigde de politie. Toen die ter plaatse was, kwam er een oproep binnen voor de schermutseling aan de Henri Dunantlaan. Daar kregen ze een goede persoonsbeschrijving van de daders, waarop de agenten de achtervolging inzetten op de bus.

Aan de Jubileumlaan werd de bus aan de kant gezet. Daarbij konden de twee daders worden gearresteerd: twee Gentenaars van 31 en 36 jaar oud, beiden in staat van openbare dronkenschap. De twee mochten een nacht in de cel ontnuchteren en zullen zich wellicht binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

De UGent reageert in een persbericht "verbijsterd" en zegt zich te kanten tegen elke vorm van zinloos geweld.