Tot dinsdag hinder op A12 door werken

Aanstaande pinksterweekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de A12 ten noorden van Antwerpen tussen de op- en afritcomplexen van Leugenberg en Ekeren. Er wordt in beide richtingen een zogenoemde weefstrook gecreëerd die het in- en uitvoegen moet vergemakkelijken. Daardoor wordt er zware verkeershinder verwacht.

De werken duren van vanavond 20 uur tot dinsdagochtend 8 uur. "Weggebruikers houden best rekening met ernstige verkeershinder, aangezien het verkeer ter hoogte van de werf in beide richtingen tijdelijk maar over één rijstrook beschikt", zegt het AWV, dat reizigers aanraadt de actuele verkeersinformatie te raadplegen voor hun vertrek.

De oprit Leugenberg richting Antwerpen en de afrit Leugenberg richting Nederland zijn tijdens de werken afgesloten. Het verkeer voor de afrit wordt omgeleid via Ekeren, dat voor de oprit wordt omgeleid via het complex van Stabroek.