Tuinbouwschool Merchtem levert groenten en fruit aan OCMW

De Tuinbouwschool in Merchtem heeft een samenwerkingsproject opgezet waarbij verse groenten en fruit zullen worden geleverd voor voedselbedelingen van het OCMW.

In het kader van een project rond kinderarmoede startte het OCMW van Merchtem gesprekken met betrokken moeders om naar concrete oplossingen te zoeken. Een van de acties die de sociale dienst van het OCMW uitwerkte, is de organisatie van een voedselbedeling aan deze hulpbehoevende inwoners van Merchtem.

"Een probleem bij het samenstellen van de voedselpakketten is het ontbreken van verse producten; vooral fruit en groenten", zegt Rudy Van de Velde van de Tuinbouwschool. "Om hierop in te spelen, heeft de Tuinbouwschool van Merchtem aangeboden om maandelijks een deel van zijn oogst van seizoensgroenten en -fruit te schenken aan dit project van het OCMW. De Tuinbouwschool wil hiermee het belang van verse producten in onze dagelijkse maaltijden onderstrepen."

Het OCMW en de Tuinbouwschool doen ook een oproep aan de verschillende landbouwbedrijven uit de regio, om op regelmatige basis een kleine hoeveelheid verse producten ter beschikking te stellen aan het OCMW ter ondersteuning van dit project.