Veel interesse voor "Le tout nouveau testament" in Cannes

"Le tout nouveau testament", de nieuwste prent van de Belgische cineast Jaco Van Dormael, kan op het filmfestival van Cannes op de nodige interesse rekenen. De internationale verdeler van de film, Le Pacte, heeft op de filmmarkt van Cannes contracten getekend voor een vijftigtal landen en uitzendregio's. Ook vele internationale filmfestivals hebben zich gemeld, zo laat de Franstalige filminstantie Wallonie Bruxelles Images vrijdag weten.

"Le tout nouveau testament" is de enige Belgische vertegenwoordiger in Cannes. De film van de Brusselse filmmaker Van Dormael loopt er in de belangrijkste nevensectie van het festival, de Quinzaine des Réalisateurs.

Volgens distributeur Le Pacte werd de film goed onthaald en waren er op de filmmarkt extra vertoningen nodigen voor de pers en mensen uit de filmsector. "Jaco Van Dormael zou zich geen betere terugkeer op de Croisette hebben kunnen wensen, 24 jaar na "Toto le héros" en 20 jaar na "Le huitième jour'", klinkt het in het persbericht.

In "Le tout nouveau testament" woont God, gespeeld door Benoît Poelvoerde, in Brussel en is hij een echte klootzak. Hij is gemeen voor zijn vrouw en 11-jarige dochter. Uit wraak voor het onheuse gedrag van haar vader, lekt zij de sterfdata van de wereldbevolking.

De Belgisch-Frans-Luxemburgse coproductie kreeg een duidelijk Vlaams tintje mee. Zo zien we naast de Waalse acteurs Poelvoorde en Yolande Moreau en het Franse icoon Catherine Deneuve ook Vlaams acteertalent als Laura Verlinden, Johan Leysen, Viviane De Muynck en Johan Heldenbergh. An Pierlé tekende voor de muziek.