"Een goede babbel met de Frank en eens langsgaan bij Jana en Olivia"

In Leuven was het vandaag erg druk. Duizenden fans van de Eén-soap "Thuis" kwamen er samen om een glimp op te vangen van een van hun favoriete acteurs. Alle 6.000 tickets waren in voorverkoop al uitverkocht. De wachttijd bij de acteurs liep bij momenten op tot ruim twee uur.

Waar de fans van de populaire soap vorig jaar nog welkom waren in de Xpo in Kortrijk -om onder meer vooraf naar de seizoensfinale te kijken-, werden ze nu ontvangen in het centrum van Leuven.  De Thuiskijkers konden op negen locaties in de stad langsgaan bij hun favoriete acteurs, voor een babbel en een foto. Onder meer het stadhuis, de Predikherenkerk en het STUK-museum werden overrompeld.

Een seizoensfinale krijgen de fans deze keer niet te zien. Het huidige seizoen van "Thuis" loopt namelijk tot eind juni in plaats van mei, zoals de vorige jaren.

Omstreeks 18 uur vanavond zaten de meet-and-greet-momenten met de acteurs erop. De hele cast begroette de enthousiaste menigte daarna nog vanop het podium op het Ladeuzeplein.

Vanavond wordt er nog een feestje georganiseerd met MNM-dj Tom De Cock en kunnen de Thuisfans een optreden meepikken van Cleymans en Van Geel (met acteurs/zangers Jelle "Jens" Cleymans en Jonas Van Geel).

Populariteit

Wie vooraf geen ticket voor de Thuisdag kon bemachtigen, was eraan voor de moeite. Alle beschikbare zesduizend tickets waren sinds gisterenavond uitverkocht.

De grote belangstelling voor de fandag bewijst de populariteit van de tv-soap, zowel bij ouderen als jongeren. "Ik ben naar "Thuis" beginnen kijken door onze oma, maar zij wou niet meekomen vandaag", zegt een jonge fan. "Ik kijk vooral uit naar een goede babbel met de Frank en wil zeker ook eens langsgaan bij Olivia, Lowie en Jana."

Acteur Mathias Vergels, die in de soap de rol van Lowie voor zijn rekening neemt, kon er vandaag niet bijzijn. Hij kwam vanochtend in een hotel in Leuven ten val in de douche, waarna de brandweer moest uitrukken om hem te bevrijden.