Brengt Google binnenkort pluchen beertjes met slimme ogen en oren op de markt?

Internetgigant Google heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd voor intelligent speelgoed. De pluchen beertjes en konijnen, zoals blijkt uit de schetsen in de aanvraag, zouden in staat zijn om menselijke aanwezigheid in een kamer te herkennen en zouden ook elektronische apparaten kunnen bedienen.

In de knuffelbeer die Google ontwikkelt, zijn er bijvoorbeeld microfoons geïnstalleerd in de oren, camera's in de ogen en een motor in de nek. Op die manier kan het speeltje reageren op geluid. Het zou zelfs in staat zijn een aantal op voorhand geregistreerde commando's te beantwoorden.

Via draadloze technologie (wifi of bluetooth) zou het ook in staat zijn contact te maken met andere elektronische apparaten. In theorie kan het dus muziek of een film afspelen, op bevel van het kind. Daarbij zou zelfs gebruik kunnen worden gemaakt van gezichtsherkenning, zodat het apparaat de verschillende leden van een gezin kan herkennen.

In het patent is er sprake van een "antropomorf apparaat, dat de vorm kan hebben van een pop, een dier, een mythisch figuur of een levenloos voorwerp". De uitvinders zijn Richard Wayne DeVaul en Daniel Aminzade.