IJslandse film Hrútar wint "Un certain regard" in Cannes

De IJslandse film Hrútar van Grímur Hákonarson heeft "Un certain regard" gewonnen op het filmfestival van Cannes. Dat is zowat de "Gouden Palm" voor jong of nieuw talent. Morgen wordt de echte Gouden Palm uitgereikt. Het is uitkijken wie er daarmee naar huis mag gaan.

Niet minder dan 19 films uit 21 verschillende landen waren in de running voor "Un certain regard", zowat de "Gouden Palm" voor jong of nieuw talent. Vier van de films in die lijst waren debuutfilms. Uiteindelijk is Hrútar van Grímur Hákonarson met de prijs gaan lopen. Het IJslandse drama speelt zich af tussen herders en hun schapen in een afgelegen dal ergens in IJsland. De film wint volgens de jury de prijs omdat het op een meesterlijke tragikomische manier de onontkenbare band tussen mens en dier in beeld heeft gebracht.