Overleden vrouw haalt gemeente uit de rode cijfers

Een opmerkelijk verhaal uit de Antwerpse Kempen: De gemeente Zoersel was 2014 afgesloten met een begrotingstekort van 1,7 miljoen euro, maar kan die financiële put nu vullen dankzij het nalatenschap van een vrouw die zo'n 2,2 miljoen euro aan de gemeente nalaat.

Het ging een tijdlang niet zo goed met de financiën van de gemeente Zoersel. Het stadje van zo'n 21.000 inwoners uit de Antwerpse Kempen was 2014 afgesloten met zo'n 1,7 miljoen euro in het rood. Door het nalatenschap van een vrouw uit de gemeente die in 2013 overleed, kan de gemeente nu dat negatieve resultaat ombuigen naar een positief saldo.

De vrouw laat immers 2,2 miljoen euro na aan de gemeente. In het nalatenschap zit onder meer wel een oude villa in Halle-Zoersel. Op vraag van de intussen overleden vrouw moet die villa een culturele invulling krijgen. De gemeente Zoersel bekijkt nu hoe ze aan die wens kunnen voldoen.