Vinden bezoekers de weg naar "nieuwe" Sinksenfoor?

Op de voormalige NMBS-site Spoor Oost in Borgerhout is vanmiddag de grote en vernieuwde Sinksenfoor op gang getrapt. De kermis verhuisde na juridisch getouwtrek van de Zuiderdokken naar Borgerhout.

Vorig jaar konden de foorkramers voor een laatste keer terecht op de Gedempte Zuiderdokken, dicht bij het stadscentrum. Na klachten van buurtbewoners moet de kermis noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Op termijn zou de Sinksenfoor onderdak moeten vinden op de Scheldekaaien, ter hoogte van Nieuw Zuid. Aangezien die buurt nog volop wordt ontwikkeld, trekt de kermis voorlopig naar Park Spoor Oost in Borgerhout.

De nieuwe locatie werd de voorbije maanden in sneltempo klaargemaakt. De stad Antwerpen heeft in het straatbeeld en via de stedelijke kanalen promotie gevoerd om de nieuwe locatie bekend te maken bij de bezoekers.

Mini-Sinksenfoor

De winkelvereniging Nationalestraat-Kammenstraat, bij de vorige locatie van de Sinksenfoor, organiseert in de buurt vandaag een "mini-Sinksenfoor" om nog eens te benadrukken dat de handelaars daar niet blij zijn met de verhuizing. Op het zogenoemde "Klein Sinksenfoereke" staan een kindermolen en een suikerspin en er zijn volksspelen.