"A beautiful mind" John Nash omgekomen in verkeersongeluk

De Amerikaanse Nobelprijswinnaar John Forbes Nash (86), waarop de film "A Beautiful Mind" is gebaseerd, is zaterdagavond omgekomen in een verkeersongeluk in het Amerikaanse New Jersey. Dat melden de Britse zender Sky News en de Amerikaanse zender Fox zondag.
AP1994

John Nash is samen met zijn vrouw Alicia Nash (82) omgekomen in een verkeersongeluk in New Jersey in de VS. Ze kwamen om het leven toen hun taxi botste met een andere auto. De taxichauffeur raakte lichtgewond.

John Nash ontving samen met Reinhard Selten en John Harsanyide de Nobelprijs voor Economie in 1994 voor de ontwikkeling van de speltheorie. Hij werd door zijn generatiegenoten als geniaal omschreven. De wiskundige kreeg in 2007 nog een eredoctoraat van de UAntwerpen.

Het leven van Nash werd verfilmd in de Hollywoodproductie "A beatiful mind". De Australische acteur Russell Crowe vertolkte de hoofdrol in de verfilming van het leven van John Nash.De film over de schizofrene wiskundige ontving in 2002 vier oscars.