Herdenkingsteen onthuld voor verdwenen Spaanse student

Aan de Koolkaai in Antwerpen is gisteren een herdenkingssteen onthuld voor de verdwenen Spaanse student Hodei Egiluz Diaz (23). Die is al meer dan anderhalf jaar vermist na een avondje stappen in Antwerpen. Hij werd het laatst gezien aan de Koolkaai in Antwerpen.

Op de Koolkaai in Antwerpen is gisterenmiddag het stadsgedicht voor de verdwenen Hodei Egiluz Diaz onthuld. De 23-jarige Bask werd daar in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 voor het laatst gezien. Op de onthulling waren enkele tientallen mensen aanwezig, onder wie heel wat familie en vrienden van Hodei, stadsdichter Stijn Vranken en schepen Rob Van de Velde, die het gedicht in Baskische blauwsteen mochten onthullen.

Sinds de verdwijning van Hodei werden verschillende acties georganiseerd om de zoektocht naar hem levend te houden. Er werden flyers met zijn foto uitgedeeld en ook fietstochten georganiseerd in Vlaanderen en Nederland in de hoop dat er nog nieuwe getuigen zouden worden gevonden.

"Deze tekens van solidariteit zijn bakens van hoop waar zijn familie en vrienden zich aan kunnen optrekken. Ik weet zeker dat jullie de zoektocht naar Hodei nooit zullen stopzetten en ook de stad zal hem blijven zoeken", zei schepen Rob Van de Velde. Hij drukte daarop ook in het Baskisch zijn steun aan de ouders van Hodei uit.

De steen waarin het stadsgedicht van Stijn Vranken gebeiteld werd, is afkomstig uit een Baskisch dorpje. "Deze steen is een symbool voor Hodei zelf, maar ook voor alle warmte en kracht die zich rond dit verhaal verzameld heeft. Het is alleen jammer dat het een koude steen moet zijn, die al die warmte vertegenwoordigt. Gelukkig heeft Maider, een 17-jarig meisje uit het dorp van Hodei, de woorden van mijn gedicht in een lied vervat en dat is sowieso mooier dan een steen."

Nadat Maider haar lied gezongen had, veegden Rob Van de Velde en Stijn Vranken het zand van de steen en werd het stadsgedicht onthuld. Het symboliseert de niet-aflatende hoop om Hodei terug te vinden.

Meest gelezen