Baby-olifantje in Pairi Daiza luistert naar de naam Nang Faa

"Nang Faa", wat Thais is voor "engel", wordt de nieuwe naam van het baby-olifantje dat vorige week in Pairi Daiza werd geboren. Dat laat het Henegouwse dierenpark in een persbericht weten. Meer dan 20.000 Facebookfans kozen Nang Faa uit een selectie van vijf namen.

"Wij zijn blij om te melden dat ons baby-olifantje dat op 20 mei geboren werd, een naam heeft gekregen: Nang Faa. Dat is Thais voor "engel"", schrijft Pairi Daiza.

Voor de keuze van de naam deed het dierenpark beroep op zijn Facebookfans. "Zo'n 20.436 mensen namen deel aan de wedstrijd, waarbij ze konden kiezen uit vijf oosters geïnspireerde namen, geselecteerd door onze olifantenverzorgers."

Eerbetoon aan olifant Ani en Baby Q

Uiteindelijk viel de keuze dus op Nang Faa. Volgens Pairi Daiza kozen veel mensen voor het Thaise woord voor "engel", als eerbetoon aan olifant Ani, die twee jaar geleden stierf in het dierenpark, alsook aan Baby Q, het olifantje van Planckendael dat vorige week overleed. "Hoe dan ook hopen wij dat ze het karakter van een engeltje zal hebben", schrijft het park.

Het baby-olifantje weegt intussen 90 kilo en maakt het zeer goed. Ze wordt goed beschermd door haar mama Farina en haar tante Malay die geen moment van haar zijde wijken, aldus Pairi Daiza.