Kent u de Charlie Charlie Challenge al?

Kent u de nieuwste hype in sociaal medialandschap al? De Charlie Charlie Challenge is de nieuwste vorm van geesten oproepen. Slechts een blad papier en twee potloden, meer hebt u niet nodig om Charlie op te roepen. Daarna kan u uw ervaringen delen via sociale media. En ja hoor: intussen zijn er al een hoop varianten op "de uitdaging".

Bedoeling van het spel is de geest Charlie op te roepen. Daarvoor tekenen deelnemers -vaak tieners- op een blad papier een horizontale en verticale lijn. De twee lijnen vormen een kruis. In de linkerbovenhoek en rechteronderhoek wordt het woord "ja" geschreven en in de overige twee hoeken het woord "nee". Vervolgens leg je een potlood op de verticale of horizontale lijn en laat je een tweede potlood in de andere richting balanceren.

Eens de constructie is opgesteld, vragen deelnemers luidop "Charlie, Charlie, can we play?". De geest zou dan antwoorden door middel van de potloden. Sommigen hechten weinig belang aan het spel en verzinnen er zelfs varianten op door de potloden te vervangen, anderen schrikken zich juist rot. Om het spel correct af te sluiten, moet ook de toestemming aan Charlie gevraagd worden: "Charlie, Charlie, can we stop?"

Bij het Charlie-spel wordt er vooral heel wat geroepen en gegild. Heel wat mensen denken dat de Charlie Charlie Challenge teruggaat tot een angstaanjagende Mexicaanse traditie. Kijkt u zelf maar:

Anderen voegen een vleugje humor toe:

Meest gelezen