"Ook vrouwen willen rijk trouwen"

De studies aan de Oak Hills High School in Oak Hills, Californië, zitten er op voor Caitlyn Cannon en dat kon niet gepaard gaan zonder de traditionele foto in het al even traditionele jaarboek. Verwacht werd van de 18-jarige tiener dat ze ook nog een passende quote zou verzinnen onder haar foto in dat jaarboek. En dat deed ze met verve, door een heikel punt in de maatschappij op geniale wijze aan te klagen. Via Twitter werd haar onderschrift snel wereldwijd gedeeld.

Cannon schreef immers: "Feminisme is nodig, want ik zou heel graag rijk trouwen. Maar dat is onmogelijk als mijn vrouw en ik slechts 0,75 cent verdienen, terwijl een man voor hetzelfde werk één dollar verdient." De lesbische tiener gaf gisteren op nieuwswebsite Huffington Post en lifestylewebsite Cosmopolitan meer uitleg.

"Ik had nooit verwacht dat deze quote verder dan het jaarboek zou geraken, laat staan dat hij zo zou exploderen op Twitter."

"Natuurlijk zou het leuker geweest zijn mocht ik iets grappigs of geks onder mijn foto geschreven hebben. Maar ik dacht dat het waardevoller zou zijn iets waarheidsgetrouws te noteren, waarop ik dan de aandacht wilde vestigen. Ik wilde een probleem dat vrouwen dagelijks ervaren, aankaarten."

"De reacties zijn zowel positief als negatief, al zeggen de meesten "Yes!", wat toch wel indrukwekkend is. Het is bovendien niet makkelijk te reageren op een dergelijk geladen onderwerp. En voor de criticasters, hoezeer ze het feminisme ook zullen kleineren, het zal altijd blijven bestaan, zolang vrouwen niet dezelfde rechten en privileges hebben als mannen."

Huffington Post concludeerde alvast dat Cannon "een A+" verdient voor dit onderschrift.