Skelte Willems is Mister Gay Vlaanderen 2015

De 21-jarige Aarschottenaar Skelte Willems is gisteravond in het Antwerpse theater Elckerlyc verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2015. Hij kreeg felicitaties van premier Charles Michel (MR), die deel uitmaakte van de jury.
Premier Charles Michel was het opvallendste jurylid.

Willems moest het opnemen tegen elf andere finalisten. Eerste ereheer werd horeca-leverancier Jens Van Maele (24) uit Brugge, gevolgd door sociaal-cultureel werker Bart Bruyninckx (24) uit Deurne.

De winnaar werkt als kapper in Bonheiden en outte zich een vijftal jaar geleden als homo. Tijdens de verkiezingsshow vertelde hij openlijk over zijn kinderwens en pleitte hij voor het bespreekbaar maken van holebi-ouderschap.

Opvallende aanwezige in deze derde editie was Belgisch premier Charles Michel (MR), die samen met onder anderen Bart Peeters, Jani Kazaltzis, Maaike Cafmeyer, Kobe Ilsen, Roos Van Acker en Joyce De Troch in de jury zat.

"Naast onderdelen zoals dans en choreo waren er ook de persoonlijke en meerkeuzevragen. Skelte excelleerde vooral op het vlak van presentatie en expressie. Ook zijn boodschap over holebi-adoptie en zijn kinderwens met zijn partner was een erg persoonlijk verhaal, dat sterk heeft aangesproken", zegt organisator Bram Bierkens.

Meest gelezen