Familie en vrienden nemen afscheid van B.B. King

In de Amerikaanse staat Mississippi is met een uitvaartplechtigheid afscheid genomen van B.B. King die op 14 mei overleed. De blueslegende werd vervolgens in zijn eigen museum begraven.

De uitvaartplechtigheid vond gisteren plaats in Indianola in Mississippi. Daarmee werd gehoor gegeven aan de wens van King om in de staat waar hij opgroeide te worden begraven.

Voor aanvang van de dienst schoven familie en vrienden aan zijn open kist aan om hem een laatste groet te brengen. Aan de binnenzijde van het deksel was een geborduurde afbeelding van Lucille te zien, zijn geliefde gitaar.

Dominee Herron Wilson die de dienst leidde, benadrukte dat het leven van King bewijst dat een mens moeilijke omstandigheden kan overwinnen. "Handen die ooit katoen plukten, zouden later de snaren van een gitaar beroeren op nationale en internationale podia."

Tijdens de dienst werd ook een brief van de Amerikaanse president Barack Obama voorgelezen. "De blues heeft zijn koning verloren, Amerika een legende", was te horen. "B.B. heeft ons dan wel verlaten, zijn elan zal altijd bij ons blijven. Vanavond vindt een dijk van een bluessessie plaats in de hemel."

Na afloop van de plechtigheid is King begraven in het B.B. King Museum and Delta Interpretive Centre. Dat museum opende in 2008 de deuren en vertelt het verhaal van zijn leven en werk.

Meest gelezen