20.000 werknemers Malaysia Airlines krijgen ontslagbrief

De noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft vandaag ontslagbrieven verstuurd naar haar 20.000 werknemers. Ongeveer twee op de drie van hen kunnen aan de slag in een nieuw te vormen maatschappij die in 2018 uit de rode cijfers zou moeten klimmen.
AP2014

De 14.000 werknemers die opnieuw aan de slag kunnen, krijgen twaalf dagen de tijd om een beslissing te nemen, aldus Christoph Müller, de topman van Malaysia Airlines. "Het stemt me triest dat we 6.000 mensen moeten laten gaan", aldus Müller, die in het verleden ook aan het hoofd stond van onder meer Sabena.

Malaysia Airlines is op zoek naar een nieuw elan, nadat het door de hevige concurrentie al jaren verlies heeft geleden. Dat was nog voor de verdwijning van vlucht MH370 in maart vorig jaar en voordat vlucht MH17 werd neergehaald boven Oost-Oekraïne.