"Rechtstreekse verbinding Brussel-Tokio goed voor honderden nieuwe jobs"

De komst van de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA, die vanaf de herfst rechtstreeks gaat vliegen tussen Tokio en Brussels Airport, zal "honderden nieuwe directe en indirecte jobs creëren op de luchthaven". Dat zegt Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in een persbericht uitgestuurd door de luchthaven.

Brussels Airport had sinds 2001 geen rechtstreekse verbinding meer met Tokio. Feist benadrukt dat de aankondiging "het resultaat is van een lang traject van onderhandelingen", met steun van de federale en regionale overheden. Hij verwijst ook naar de Belgische economische missie in Japan in 2012 onder leiding van (toen nog prins) Filip.

"De verbinding zal de economische relaties tussen beide landen verder verstevigen. De directe verbinding zal ook honderden nieuwe directe en indirecte jobs op de luchthaven creëren, en zal nieuwe investeringen en het toerisme stimuleren", aldus nog Feist.

Brussels Airport zal, na de komst van ANA, vijftien luchtvaartmaatschappijen tellen die op de lange afstand vliegen, klinkt het nog.

Ook Toerisme Vlaanderen is in de wolken

Toerisme Vlaanderen is "in de wolken" met de rechtstreekse verbinding. In een persbericht wordt de realisatie van die verbinding een van de topprioriteiten genoemd van het agentschap van de Vlaamse overheid, dat al meer dan 40 jaar een kantoor in Tokio heeft.
"Dit is een pluim op de hoed van onze collega's in Japan", zegt CEO van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde. "In 2014 noteerden we meer dan 200.000 overnachtingen van Japanse toeristen in Vlaanderen en Brussel. De rechtstreekse vliegverbinding zal dit cijfer ongetwijfeld positief beïnvloeden."