Amerikaanse gijzelaar vrijgelaten in Jemen

Een Amerikaan die werd vastgehouden in Jemen, is vrijgelaten en overgebracht naar Oman waar de Amerikaanse ambassadeur zich over hem heeft ontfermd. Dat is vernomen van een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Archieffoto

Gisteren berichtte onder meer de Washington Post dat de sjiitische Houthi-rebellen, die grote delen van het Jemenitische grondgebied onder hun controle hebben, minstens vier Amerikaanse burgers hadden gevangengenomen. Die zouden vastzitten in de gevangenis van de hoofdstad Sanaa.

De VS en de VN hebben vandaag de diplomatieke inspanningen opgevoerd om een uitweg te vinden voor de crisis in Jemen. Een Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië voert sinds eind maart luchtaanvallen uit op de Houthi-rebellen, die worden beschuldigd van banden met Iran. De opstandelingen strijden op hun beurt tegen de verdreven Jemenitische president Abd-Rabboe Mansoer Hadi.

De aanhoudende strijd heeft al vele slachtoffers geëist, niet in het minst onder de burgerbevolking.