Amerikaanse vrouw doodgebeten door leeuw in Zuid-Afrika

In een wildpark in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg is een Amerikaanse toeriste doodgebeten door een leeuw. De vrouw nam foto's vanuit een wagen, met de ramen naar beneden. Dat laatste is strikt verboden in het leeuwenpark.
Image license supplied to Caters from source

De vrouw zat samen met een man - de bestuurder - in de wagen. De leeuw kwam op een bepaald ogenblik erg dicht bij de passagierskant - waar de vrouw zat - en sprong plots op en beet de vrouw. De man probeerde het dier daarop te slaan en raakte daarbij gewond.

Het personeel van het leeuwenpark kwam snel te hulp en joeg het dier weg. Onmiddellijk daarna kwamen ook de hulpdiensten ter plaatse, maar de vrouw kon niet meer gered worden.

Het leeuwenpark in Johannesburg is erg populair bij toeristen omdat je er met je eigen wagen dicht bij de leeuwen kan komen, maar dan moet je wel de strikte veiligheidsregels naleven. Het park laat weten dat ze de veiligheidsregels nu gaan herbekijken, maar tegelijk zijn ze ervan overtuigd dat hun reglement "meer dan adequaat" is.